JUST SHARING SOMETHING

welcome

You can be the peanut butter to my jelly..You can be the butterflies I feel in my belly..You can be the captain And I can be your first mate..You can be the chills that I feel on our first date..You can be the hero And I can be your sidekick..You can be the tear That I cry if we ever split..You can be the rain from the cloud when it's storming..Or you can be the sun when it shines in the morning.........nur_erna2000@yahoo.com

KALENDER PEPERIKSAAN STPM & MUET


Masih Ingatkah Anda


Korang semua masih ingat lagi tak pada cerita rakyat... Ala.. cerita kartun kt tv1 & tv2 dulu-dulu tu.. ha.. Ingat ke tidak?? Ingat ke tidak??? no no no.. Takkan sudah lupa?? N_E ingat lagi.. Dulu masa popular cerita hikayat ni N_E masih lagi kecik.. tak salah N_E la.. N_E pn ingat-ingat lupa.. muahahahahaha~ 
Lama dah.. N_E sekarang pun besar dah.. Dulu kalau ada je kartun ni dimainkan kt tv.. mesti akan tengok.. Mama Ayah N_E pon layan skali.. Jom kita imbas kenangan dulo-dulo...^____^

HIKAYAT SANG KANCIL DAN BUAYA

DONGENG BOM-BOM SI BERUANG PEMALAS

HIKAYAT SANG KANCIL DAN BUAYA

HIKAYAT SANG KANCIL DAN MONYET

HIKAYAT GAGAK YANG BIJAK

SANG KANCIL YANG BIJAKSANA

ARNAB YANG SOMBONG

Semua cerita hikayat rakyat ni memang best.. Semuanya mempunyai mesej teladan yang baik untuk kita ikuti..
..SELAMAT MENONTON..

PIC HITAM PUTIH MEMANG COOL



Ok.. Kali nie say nk join contest ni pulak.. nak tau lebih lanjut.. klik gambo kt ats nie~

SYARAT-SYARAT NK JOIN CONTEST NIE  SENANG JUGEKK
1.jadi follower blog Si Gadis Bermata Coklat....Done!
2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog PUAN TANAH....Done!
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ? hmmmm kalau saya menang ek???

KALAU SAYA MENANG, SAYA NAK BUBUH DUIT RM 100 TU DALAM FRAME GAMBAR! HAHAHA..
p/s: saya tak pernah menang lagi tau apa-apa contest pun.. kalau menang memang bubuh duit RM 100 tu dalam frame pastu publish kat blog saya... muahahahahaha~

Hitam Putih Memang Cool.. Simple & Elegant..~

4.5 kawan-kawan yang saya rasa mesti dia nak join ek? hmmm.. kena baling dadu nie.. ramai sangat!!!
i. Datin Tyka... yeayyy~!
ii. Kirin Selama Perak... hohoho~!
iii. Lady Afifa Halim.... anda kena tag lagi...!
iv. Nadeya Sera....Kena lagi..~!
v. Qiela si kaki conteng...yeayyyy~!

5.Cepat-cepat tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011

Hadiah lumayan menanti anda dari Si Gadis Bermata Coklat~! yeayyyy~!

CONTEST KAMI POSE COMEY



Hai semua.. Kali nie Erna berminat nk join contest nie pula.. Tak Tahu ape?? Contest nie erna Jumpa dari blog Datin tyka.. 
Erna join contest nie sebab rasa nk gila glamor sekejap~ 
 kredit to datin tyka kerana sudah tag erna la.. hihi.. Mari sama-sama menyokong Sahabat Blog yg popular kt FB tu.. Syarat-syaratnya pun mudah je....


 1~macam biasa korang kenalah follow blog cik amni dulu.. 

2~taip 1entri mengenai contest ni..letak banner di atas dan letakkan didalam entry tersebut..sidebar kan contest ni di blog anda..dan link kan ke blog cik amni mcm erna buat tu... Tgk tau!!

3~post la gambar uoll with member-member uoll yang uoll rasa paling comey!!! jgn curik gambo orang lain Noh~!Gambar tu mestilah ada ANDA bersama MEMBER-MEMBER ANDA... gaya pose bebas.. 

4~ lepas tu korang mestilah membuat ayat yang paling simple tentang "kenapa anda join contest ni..
5~tag contest kepada 4 rakan blogger korang ye..

Nie Pose Gaya Bebas yg Erna pilih.. Comel tak?? takk??? Jangan Kata gitu... Comelkan??? hihi~

Time lepak jew mesti nk pose.. perasan cumil le pulak.. hikhik

Orang Lain bersukan.. Kami pon bersukan.. tapi depan kamera da.. hahahaha~!


Tugas seterusnya adalah tag ke 4 rakan yg len.. Jeng-jeng2~ Kita lihat siapa yg kena~!!!!
6. at last but not least Nadeya Sera 
7. member FB terbaikku Tyka

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu Lirik




DOWNLOAD DADALI MP3 VIA 4shared

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….
Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..

Apa ek Maksud Mimpi Ular



Malam tadi Erna dpt mimpi yang menakutkan.. Ularnya macam nie la... Tp gambar ats nie kepalanya banyak sgt.. yg erna mimpi tu kepala dia 3 je.. ape la ek maksud mimpi ular kepala banyak nie.... Ular tu tak patuk pon.. Just datang tumpang berteduh di rumah erna la... Kawan-kawan tahu tak maksud mimpi ular nie??

Bagus ke Kawin Awal?


Musim cuti sekolah jew mesti akan ada banyak kenduri kendara... Ramai kawan-kawan erna sudah kawin.. Cepat benar jodoh diaorang.. Entah bila la jodoh erna.. Dengan siapa? Umur bila? Bagus ke kawin awal ni? hmmmm.. kelu lidah nie nk berkata-kata.. Ada yang cakap bagus.. Ada juga yang kata tak bagus.. Pada aku yang bagusnya boleh elak maksiat.. maka secara tak langsung akan berkurangnya kes pembuangan bayi.. Tapi yang tak bagusnya.. pada usia muda mcm nie.. mampu ke kita nk pikul tanggungjawab yang besar? Kawin.. bkn perkara main-main..

 gambar hiasan semata-mata

Seringkali diacukan dengan soalan "Bila lagi Lagi nak kawin??" Keje pun belum betul-betul kukuh lagi.. lagipun erna nk belajar lagi.. Antara cita-cita dan perkahwinan.. hmmmm... Tak kan nak kawin semasa belajar? Ah.. tak mampu aku.. Mungkin ada yang diluar sana mampu.. tapi bagi aku.. benda tu sukar..

Tetapi jika aku diberi pilihan, berkahwin semasa belajar dan berkahwin selepas habis belajar, tanpa ada apa-apa situasi yang mendesak, maka aku akan memilih berkahwin selepas habis belajar.Tapi kenapa dia macam sukar sangat nak paham? Kenapa? Adakah kerana kawan-kawannya sudah ramai yang berkahwin? This is not a trendy fashion show! Bila orang len pakat-pakat habis kawin.. kita pun sibuk nak kawin.. Belum cukup lengkap lagi.. belum kukuh lagi.. Kalau dah betul-betul kukuh tak pe la jugak..

Bukan bermasud aku tak nak kawin terus.. nak.. cuma masa tu belum sesuai...hmm.. sape tak nak pakai busana pengantin yang indah.. menjadi raja sehari.. cuma belum masanya lagi..

gambar hiasan semata-mata

Cukup ke nak tanggung perbelanjaan isi rumah? Cukup ke nanti nak bayar itu bayar ini.. Bukan aku protes pada yang memilih tuk kawin awal.. KAWIN LA JIKA HIDUPMU MEMANG SUDAH LENGKAP.. Tapi yang membuatkan aku rasa nak marah jew si dia ni.. masalahnya kita belum cukup lagi.. Mana nak sara anak bini lagi.. lampin susu baby lagi.. Kawin nie bukan macam main masak-masak masa zaman kecik-kecik dulu.

Bukan niat ni nak merendahkan martabat dia.. Aku tahu kekurangan dia.. Aku juga tahu kekurangan aku.. Biar la kita perbaiki dahulu kekurangan kita.. Biar susah-susah dari sekarang.. Jangan susah kemudian hari.. Biarlah masa yang menentukan segalanya.. Tak akan lari gunung dikejar.. cuma satu je harapan aku.. Kepercayaan.. Percaya pada diri aku.. Penantianmu itu bukan satu sia-sia.. Aku bukan kejam sangat.. Takkan aku akan sia-siakan hidup dia la..! Sedih betul bila orang tak percaya pada diri aku ni.. Masih banyak lagi halangan yang perlu aku tempuhi di hadapan sana..

Pada kawan-kawan kat luar sana yang sudah berkahwin.. Aku ucapkan tahniah.. Semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu..

HATI KU YANG RAPUH




Di hati ku lakarkan sebuah impian
Yang aku namakan harapan
Apabila ku tentukan arah serta tujuan
Rela ku hadapi cabaran

Jalan ke puncak itu beronak dan berliku
Menyukarkan pendakianku
Namun tetap ku gagahi hati yang rapuh ini
Demi hasrat yang suci

Aku sangkakan harapan selembut impian
Yang menguliti tidur insan
Kiranya kehidupan tidak sedemikian
Goyah hatiku oleh kenyataan

Tak harus ku turuti kelemahan diri
Tak daya bertahan diuji
Lalu aku mengumpulkan semula kekuatan
Berlandaskan keimanan...

MyLALink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MyAnniversary

Daisypath Anniversary tickers